Wim Oosterhuis, Secretaris Volksvermaken Roden

‘Officieel ben ik nog geen secretaris van Volksvermaken Roden, maar ik zal dat binnenkort wel worden. In het voorjaar ben ik voor deze functie gevraagd. Ik was nog geen lid van Volksvermaken, maar ken wel een aantal bestuursleden waaronder Jan Herman Kunst. Ik hoefde er eigenlijk maar kort over na te denken voordat ik besloot dat ik het wel zou willen en kunnen doen. Dat Volksvermaken mij vroeg, ondanks dat ik nog geen lid was, komt omdat ik al vrij actief was in Roden. Ik woon mijn hele leven al in Roden en ben veel betrokken geweest bij de Rodermarktparade.

De taak van secretaris zal ik overnemen van Rik van der Es. Hij is een échte Volksvermaker, iemand die ontzettend veel doet en gedaan heeft. Hierdoor is de functie van secretaris heel breed geworden, iets wat voor mij niet haalbaar zal zijn. Maar puur het secretariaat gaat zeker lukken.

In mijn dagelijks leven werk ik voor De Zijlen in Tolbert. Daarnaast ben ik sociaal werker voor kwetsbare mensen en gezinnen in de stad Groningen. Je kunt wel zeggen dat ik een mensenmens ben. Ik houd van die sociale kant en heb dus ook een sociaal beroep waarbij ik me bezig houd met kwetsbare mensen.

Ondanks dat ik pas na Rodermarkt secretaris zal worden, loop ik momenteel al “stage”. Dat wil zeggen dat ik veel meeloop met Rik om de kneepjes van het vak te leren. Dat zal ik ook tijdens de Rodermarkt blijven doen, zodat ik hierna écht het stokje kan overnemen.
Het is sowieso mooi om iets te betekenen in een actieve club. Ik ben mij ervan bewust dat het veel werk is, maar Volksvermaken is bovendien een mooie club. Je hebt een heel netwerk om je heen en met veel mensen te maken. Dat vind ik het leukste aan Volksvermaken.

Het befaamde Volksvermaken-kostuum moet nog aangemeten worden, maar ik heb al wel een speciaal overhemd ontvangen. Ik heb er zin in om mijn taak als secretaris te vervullen.’