Winnend Noordenveld neemt afscheid van boegbeeld

REGIO – KV Noordenveld heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De Roners waren op eigen veld met 17-15 te sterk voor Vlug&Vaardig. De wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van Riekje de Boer- ter Steege (FOTO), die deze wedstrijd in de basis begon. De eerste heft kende een wisselend verloop en eindigde met 11-11. Na de rust gaven de Roners het initiatief niet meer uit handen. De 17-15 overwinning was dan ook verdiend. Na afloop werd Riekje de Boer – ter Steege door bestuur, coach en medespelers op passende wijze bedankt voor haar enorme inzet en drive voor de korfbalsport in het algemeen en voor KV Noordenveld in het bijzonder. Haar tomeloze inzet en energie in de afgelopen twee decennia zijne en voorbeeld voor velen. Ook OWK uit Oostwold won, met 15-16 van Wez Handich/DOW. Bij rust stonden de gasten al met 7-9 voor. Meteen na de rust stond het weer gelijk: 9-9. De wedstrijd bleef met 11-11 in balans, tot OWK nog een keer de rug rechtte en een voorsprong nam. Die voorsprong werd vervolgens niet meer uit handen gegeven. Rodenburg uit Leek verloor met 20-16 van DTL. Rodenburg begon wel goed en ma een 3-0 voorsprong. Toch ging DTL met een kleine voorsprong aan de thee: 10-9. Na de rust misten de Leeksters teveel kansen. Om in de slotfase alsnog langszij te komen moesten bovendien risico’s genomen worden. En met die ruimte wist DTL wel raad. Ondanks de nederlaag kan Rodenburg terugkijken op een prima wedstrijd Het spel wordt steeds beter en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.