‘Winst is het doel, jazeker, maar ook een gezonde balans van de ondernemer is belangrijk’

DVEN Accountants  Adviesgroep coacht ondernemers

RODEN –  Het hier en nu én vooruit is het allerleukst , vinden André Steenbergen en Bob van der Velde van DVEN Accountants Adviesgroep. Terugkijken is minder interessant, doelen stellen, daarop anticiperen en ze halen des te meer. Het accountantskantoor aan de Dwazziewegen gaat vérder dan een perfect kloppende boekhouding. Een goede financiële huishouding  is de basis, winst maken het doel maar minstens zo belangrijk is een gezonde balans voor de ondernemer, vindt de accountantsorganisatie. DVEN zet in op het coachen van ondernemers. Kijkt mee waar het beter kan om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken.

Minder boekwerk, méér tijd voor de ondernemer. De boekhouder als tool om doelen te stellen én te halen, daar zetten André Steenbergen en Bob van der Velde (beide vennoot van het kantoor) van DVEN Accountants Adviesgroep op in. En die tijd is er, dankzij de digitalisering. “Als je de boekhouding goed hebt ingeregeld, facturen en documenten direct inscant  en koppelt aan de rapportage heb je altijd overzicht. Dan weet je onmiddellijk waar je staat. Zo kun je direct anticiperen.” Met 75 jaar ervaring is DVEN thuis in alle branches van het MKB. Weten wat er speelt. Een mooi voorbeeld is de brainstormsessie die Steenbergen en Van der Velde onlangs hadden met ondernemers in de agrarische sector. “Twee avonden lang zitten we samen met een bedrijfsadviseur, een lokale dierenarts en agrarische ondernemers bij elkaar om de ontwikkelingen in de markt door te nemen. Verdieping in de cijfers, en gaan in op zaken als het fosfaatrecht. Super actueel. Maar ook ingewikkelde materie. Daarin kunnen we, dankzij onze jarenlange ervaring, goed ondersteunen. Nog een voorbeeld: routing in winkels. Waarom staan de cadeautjes voor in de zaak? Wanneer ze achterin staan moet de klant de hele winkel door. Supermarkten zijn daar leider in. Overal is over nagedacht. Dat soort tips kunnen leiden tot een beter resultaat.”

Startende ondernemers

Startende ondernemers zitten ook goed bij DVEN. Een onderneming starten vanuit een van tevoren goed en realistisch ondernemersplan is belangrijk voor het slagen van een eigen bedrijf.  “We beginnen altijd onderaan: ‘wat heb je nodig om te kunnen leven? Dan ga je naar boven: de kosten. Wat heb je nodig? Een bus, gereedschappen, PR? Daarna gaan we berekenen welke omzet je moet halen om dat te bereiken. Tenslotte bekijk je of het haalbaar is. Winst is het doel, jazeker, maar ook de balans van de ondernemer is belangrijk. Hard werken is prima, maar er moet ook tijd zijn voor de boekhouding en andere zaken eromheen. Tijd moet je zo nuttig mogelijk besteden. En zaken als contracten, algemene voorwaarden en subsidiemogelijkheden komen aan de orde. We adviseren in risicovermijding, wat kun je doen om risico’s zoveel mogelijk in te dekken, dát. We adviseren altijd op een integere manier. Zijn creatief tussen wat kan en mag.”

Het accountantskantoor is getoetst door het NBA, het kwaliteitskeurmerk voor accountants, vergelijkbaar met het ISO-certificaat voor bedrijven. “In dit vak moet je –mede door de voortdurende veranderende regelgeving- bijblijven. Zo kun je de klant voorzien met het allerbeste advies.”

Nieuwsgierig naar de diensten van de DVEN Accountants Adviesgroep? Bellen, mailen of even binnenstappen: het kan allemaal! Dwazziewegen 1d Roden. Tel.: 050-5011155. Web: www.DVEN.nl