Winterhoornblazers openen kerst op Mensinge

RODEN – Afgelopen vrijdag hebben winterhoornblazers het kerstfeest op Landgoed Mensinge geopend. Door spreekwoordelijk het oude jaar weg te blazen, een van oudsher Germaanse traditie, werd het kerstfeest ingeluid. De havezate is prachtig versierd en het gehele Landgoed ademt de kerstsfeer.
Interim-manager Nina Hiddema is dan ook enthousiast. ‘We hebben zeven verschillende bloemisten bereid gevonden om mee te werken met de aankleding van het Landgoed. Dit zijn Groei & Bloei, De Hofpleats, Flowers & Lifestyle, Bloemenboetiek CINSU, Anniek Bloem & Cadeau Boutique, Groenzorg ILEX en Carolina Verhoeven. Het bijzondere is dat zij de verschillende stijlen en sferen bij elkaar brengen.  Met verschillende kerstbomen en kerststukken, creëren zij een mooie sfeer. Niet alleen de klassieke kerstsfeer, maar ook modernere kerststukken komen voorbij.’
Verder wordt er heerlijke glühwein geschonken door Cruwijn uit Roden. Ook leuk: op zondag 24 zal er cello en viool worden gespeeld, ter muzikale omlijsting van de kersttentoonstelling.
De tentoonstelling is van 16 tot en met 27 december geopend van 13:00 tot 16:30 uur. Op eerste kerstdag is de tentoonstelling gesloten, maar op tweede kerstdag is deze extra lang open, van 12:00 tot 17:00 uur.