WK-ijsje voor het goede doel

Roden alida wkijs

RODEN -  Speciaal voor het wereldkampioenschap voetbal dat binnenkort van start gaat heeft Alida’s Smulpaleis een WK-ijsje in de aanbieding. Wie van dinsdag 10 tot en met zondag 15 juni zo’n ijsje koopt, steunt de Johan Cruijff Foundation. ‘De gehele opbrengst van het WK ijsje gaat daar naar toe’, zegt Danielle de Vries, werkzaam bij Alida’s Smulpaleis. Bovendien wordt op woensdag 11 juni een jeugdmiddag gehouden.
Het softijsje met (uiteraard) oranje spikkels kost 1,75 euro en zit in een beker. Van die beker kan weer een spaarpot gemaakt worden.’Het ijsje is nu al te proeven en is ook na 15 juni gewoon te bestellen’, weet Danielle. Woensdag 11 juni belooft een bijzondere middag te worden. Dan namelijk is er een voetbalmiddag voor de jeugd van de basisscholen. ‘We denken dan aan bijvoorbeeld ene pannakooi, er zal muziek zijn en ook Freddy van der Velde- de technicus uit Roden- zal zijn medewerking verlenen. Bovendien hopen we nog wat spelers van bijvoorbeeld een betaalde club deze kant op te krijgen. We zijn nog druk bezig met het programma in ieder geval.’
Alida’s Smulpaleis doet vrijwel elk jaar wel iets voor een goed doel. ‘Vorig jaar was dat Kika. Dat leverde maar mooi even duizend euro op. Het zou mooi zijn als we ook dit jaar weer een mooi bedrag op kunnen halen. Ik roep iedereen dan ook op om een ijsje te komen eten van 10 tot en met zondag 15 juni’, besluit Danielle.