Woldbloem brengt ‘Opa Ziedspan’ en ‘Wolvenlaan 13B’

In the sportlight: Woldbloem

RODERWOLDE – Toneelvereniging Woldbloem uit brengt dit jaar ‘Opa Ziedspan’’ en ‘Wolvenlaan 13B’ op de planken, gespeeld door de volwassenen en de jeugdafdeling van de vereniging. De jeugd speelt op 29 januari, de volwassenen doen dat op 3 en 4 februari, telkens in Het Rode Hert in Roderwolde. De kaartverkoop is ondertussen begonnen.

Al sinds 1911 staat toneelvereniging Woldbloem uit Roderwolde op de planken. Dit betekent dus al meer dan honderd jaar een b(l)oeiende vereniging met, naast 25 volwassen leden en vrijwilligers, een jeugdclub met maar liefst 19 jeugdleden. Dit seizoen speelt zowel de jeugd- als de volwassengroep met veel bekende gezichten, maar ook met enkele nieuwe. Tijdens de voorbereidingen bij de volwassenen kreeg Woldbloem een kleine tegenstag te verwerken. Een van de vaste gezichten, Jan Belga, kwam wegens gezondheidsproblemen aan de zijlijn te staan. Hij is gelukkig weer aan de beterende hand, maar zal helaas niet kunnen spelen. Oud lid Peter Oosterhof ging zonder enige twijfel de uitdaging aan en neemt de rol van Jan over. Hij heeft nog een paar repetities te gaan en de andere leden hebben er alle vertrouwen in dat ze bezoekers ook dit jaar weer kunnen trakteren op geweldig toneelspel.

Opa Ziedspan

Volgens de bar zunige Martha is heur schoonvaoder Geert Snieders ‘n verkwistende en luie kerel, omdat hij plezier het an zien mobiele tillefoon, zien laptop en zien motor. Hij wil niet met warken op de boerderij. Maor de slimme opa het genog fantastische ideeën en zo is er geregeld “vuurwark“ op de boerderij van de familie Snieders. Opa Geert het de motor met ziedspan allenig maor kocht, omdat hij met oma Lena naor Itaolië wil reizen; naor de plek waor zij ok op huwelijksreis waren en waor zien kleindochter Mieke veur heur studie hen reist is. Met zien laptop en mobiele tillefoon het hij contact met Mieke. Oma Lena is al ‘n beetje vergeetachtig en maokt verzekerings-adviseur en stofzoegerverkoper  Ben Grooten, staopelgek. Opa Geert betrapt ’n inbreker, maor wordt  neer slagen en komt in ’t zeikenhoes terecht. Teminste dat denkt elk en ein. De aole is springlevend en daor kommen veural zien zeun Jans en zien gierige schoondochter achter.

Stuk Jeugdclub 2017

Op de Wolvenlaan 13b woont familie Macaber in een groot, oud, krakerig huis. Er is een donkere kerker, een spinnige zolder, een pratend portret en elke week wordt er flink gestoft. Dat wil zeggen: elke week wordt er een flinke laag stof uitgestrooid! Dit lijkt allemaal een beetje eng, maar de familie Macaber is juist hartstikke leuk! Ze genieten van alle bijzondere dingen in hun spannende, tochtige en griezelige huis. Maar de buren denken er anders over. Zij willen het liefst dat het huis zo snel mogelijk wordt afgebroken. Dan kan de Wolvenlaan eindelijk de prijs voor de mooiste straat van het land winnen. Ze bedenken een gemeen plan om het huis van de familie Macaber af te pakken. Maar er zijn meer problemen! Wordt het bezoek van de prins van Egypte werkelijk een feest ? En is die verborgen roverschat er nou wel of niet? Alle redenen dus om te komen kijken en genieten van een geweldige familievoorstelling!

De kaartverkoop voor alle voorstellingen is ondertussen gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar in Café Het Rode Hert, elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagavond vanaf 19:30 uur.

Kaarten zijn ook te bestellen via de website www.woldbloem.nl. Kaarten voor het stuk: Opa Ziedspan kosten zeven euro per persoon, kaarten voor de jeugdvoorstelling: Wolvenlaan 13b vier euro per persoon. Uitvoeringen vrijdag 3 en zaterdag 4 februari, aanvang 20:00 uur

De zaal is geopend vanaf 19:00 uur Jeugd speelt op 29 januari 15:00 uur.

Toneelvereniging Woldbloem
Opgericht: 1911
Speelt: Opa Ziedspan en Wolvenlaan 13B
Wanneer: 29 januari, 3 en 4 februari
Kaarten: bij Rode Hert en via www.woldbloem.nl
Informatie: www.woldbloem.nl