Youp van ’t Hek komt twee dagen naar De Winsinghhof

Nederland, Amsterdam.2020 Youp van ’t Hek, Carré, ‘Met de kennis van nu’ Foto: Bob Bronshoff

RODEN –

In januari kwam het prachtige nieuws naar buiten dat Youp van ’t Hek voor het eerst in Theater de Winsinghhof zou spelen met een try out van zijn allerlaatste oudejaarsconference op woensdag 16 september. Een voorstelling waarvoor geloot moest worden onder de vele belangstellenden en die uitverkocht raakte in een tijd toen we nog geen anderhalve meter afstand hoefden te houden. Inmiddels heeft het theater de zaalbezetting moeten aanpassen en verlagen naar 24% van de reguliere capaciteit, waardoor het leek of de vreugde van januari 2020 tot een domper werd. Gelukkig is door nauw overleg tussen theater en het impresariaat van Youp van ’t Hek een oplossing gevonden: Youp komt ook dinsdag 15 september naar Roden en speelt zijn voorstelling in totaal vier keer. Het publiek wordt opnieuw ingedeeld over de vier speeltijden en niemand wordt zo teleurgesteld. Hierover krijgen zij persoonlijk bericht. Nog niet eerder was Youp van ’t Hek in Theater de Winsinghhof geweest om een try out te spelen. Iets wat veel artiesten, die alleen nog de grote zalen bespelen, wel doen om hun voorstelling te testen en in te spelen. Een vlakkevloer-theater waarbij het publiek dichtbij zit is zeer geschikt voor dergelijke try outs, omdat de artiest de reacties direct merkt en voelt. Door het persoonlijke contact van directeur Natalie Straatman met Youp van ’t Hek, uit eerdere functies in de theaterwereld, lukte dit nu wel.

Waar 2020 erg feestelijk begon met het naar buiten brengen van dit mooie nieuws leek het tot een teleurstelling te verworden. De 142 verkochte kaarten gingen nooit in de verlaagde zaalbezetting passen, zelfs niet als er twee keer op een avond gespeeld werd wat bij de meeste voorstellingen zal gebeuren. De nieuwe zaalcapaciteit, met anderhalve meter afstand onderling, betekent dat er 34 verkoopbare plaatsen overblijven. Doordat Youp van ’t Hek zijn ‘vrije dinsdag’ nu opgeeft en ook dan naar Roden komt, konden er vier speelmomenten ingepland worden en zijn alle 142 kaarten opnieuw in te delen. Het publiek ontvangt hierover persoonlijk bericht.

KORREL ZOUT Youp zijn tiende en tevens laatste oudejaarsconference. Een vrolijke en baldadige terugblik op 2020. Met de titel KORREL ZOUT die de lading volledig dekt. Domweg omdat de korrel zout al jaren een van zijn belangrijkste smaakmakers is. Niet alleen voor een leuk en onbezorgd leven, maar ook voor een aantal vrolijke theaterprogramma’s. Kortom: neem jezelf niet zo serieus. Dat scheelt uren praten met peuten en kilo’s antidepressiva. KORREL ZOUT wordt een conference waar keihard om gelachen mag worden. Sterker nog: dat moet zelfs van de cabaretier. Definitieve speeldata in Theater de Winsinghhof: dinsdag 15 september & woensdag 16 september, beide avonden om 19.30 uur en om 21.15 uur.

Foto: Bob Bronshof.