Zakelijk rijden: tips om lang rijden beter vol te houden

Ben jij voor het werk altijd op pad? Dan ben je zeker niet de enige. Sinds de versoepelde maatregelen zien we dat het wegverkeer in Nederland weer in rap tempo is toegenomen. Het is zelfs nóg drukker dan vóór de coronacrisis begon. En dat terwijl flexibel werken juist ook een stuk populairder is geworden. Behoor jij ook tot één van die mensen die dagelijks in het filerijtje aansluit? Maak je soms wel eens hele dagen op de weg om werkbezoekjes af te leggen? Maar merk je dat dit ook steeds meer van je vraagt? Dan is het hoog tijd om jezelf wat verlichting te bieden.

De zwaarte van zakelijk rijden mag niet worden onderschat. Het kan veel van je vragen om hele dagen onderweg te zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de comfort en veiligheid op de weg en in de auto kunt verbeteren.

Maak gebruik van een tankpas


Heb je wel eens nagedacht over het gebruik van een zakelijke tankpas? Nee? Dan is het hoog tijd om dit eens te overwegen. Een tankpas zakelijk is dé perfecte manier om zoveel mogelijk tijd en geld te besparen op de weg. Tanken is immers misschien wel het minst leuke klusje wanneer je veel kilometers rijdt. Helaas is het tegenwoordig ook niet echt grappig meer bij het tankstation. Met een zakelijke tankpas ben je in staat om je weg snel te vervolgen. Je gebruikt de pas en de kosten worden direct voorgeschoten. Aan het einde van de maand ontvang je een overzichtelijk factuur van de gemaakte kosten en beschik je direct over een prima overzicht voor je btw-teruggave.. Wel zo makkelijk!  

Kies voor meer comfort


Luxe en comfort in de auto mogen niet met elkaar verward worden. Comfort is het allerbelangrijkste voor lange autoritten. Zorg er daarom voor dat jouw auto volledig op je persoonlijke wensen is afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan goede autostoelen om de druk op de rug en nek zoveel mogelijk te verlichten. Een auto hoeft niet volledig uitgerust te zijn met luxe extra’s, zolang er maar voldoende comfort aanwezig is. Comfortabel rijden is goud waard. Kies daarom voor een auto die bij jou past en maak vóór de aankoop een goede proefrit om te zien of deze ook écht lekker rijdt. Investeer eventueel in een andere autostoel of bekleding voor extra comfort.

Laat de auto regelmatig onderhouden

Wanneer je iedere dag veel op de weg te vinden bent, zal je auto ook sneller sporen van slijtage laten zien. Het is daarom goed als deze met enige regelmaat wordt gecontroleerd en onderhouden. Breng de auto in elk geval iedere 10.000 kilometer weg voor een volledige beurt. Zo weet je zeker dat je geen onverwachte dingen kunt verwachten op de weg en de veiligheid altijd gewaarborgd is. De auto wegbrengen voor een onderhoudsbeurt lijkt misschien zonde van de tijd, maar op de lange termijn zal het juist tijd besparen – de tijd waarop je anders met pech langs de weg zal staan.