Zaterdagclubs overwinnen Friesland; Peize geeft TLC pak rammel

Sport

REGIO – Marum, CSVH en ONR hebben zich probleemloos geplaatst voor de volgende ronde van de noordelijke districtsbeker. De regionale troeven incasseerden geen enkel tegendoelpunt. Zondag werd TLC schietschijf van Peize: 15-0

De regionale proeven hadden wel gezamenlijk kunnen reizen, allen troffen Friese tegenstanders uit eenzelfde gebied. ONR bleef in Achtkarspelen vierde klasser SC Twijzel de baas. Bij rust was het nog 0-0. Diep in de tweede helft nam Tim van der Meulen de Roners bij de hand door twee keer achter elkaar te scoren. Even later maakte Hendrik Rozema uit een vrije trap de 0-3. Ook Marum begon moeizaam aan de knock-outfase. De geel-zwarten kregen vierde klasser ASC uit Augustinusga en Surhuizum tot de rust niet op de knieën (0-0). Na de pauze gaf Marum niets meer weg en scoorde zelf vier keer (doelpunten Edwin van der Molen, Daniel Laturiuw, Jacob de Wit en Rob Groefsema). Ook CSVH moest diep Fryslan in. De Hoogkerker kenden weinig problemen met Drogeham. Bij rust was het 0-2. Na rust scoorde de voor Johan Honebeek ingevallen Danny Simms twee keer en had een groot aandeel in de vijfde treffer. Zondag viel de uitslag van Peize-TLC (het duel werd omgedraaid in verband met een toernooi op Rodenburg) in het oog: 15-0. “We hebben voetballes gehad en verdedigden heel naïef”, verklaarde Gert Slomp de enorme optater. Roden hield de schade beperkt tegen Achilles 1894, de nummer acht van de Hoofdklasse. Het werd slechts 0-4. De Rodenaren kwamen al vroeg op achterstand en liepen alleen maar achter de veel betere tegenstander aan. Actief ondervond weinig hinder van Woltersum en zegevierde met 5-1. Hoogkerk was dichtbij een stunt tegen de lijstaanvoerder van de tweede klasse, TEVV, dat lang met 0-1 voor stond. Niels Veentjer scoorde zowaar de gelijkmaker. Twee late strafschoppen deden Hoogkerk alsnog de das om: 1-3.