Zaterdagvoetbal

Age-Wim van der Zee doet het weer voor VEV; HFC’15 neemt horde Boerakker

REGIO –  Het einde van de competitie nadert. De kaarten worden nog enkele keren geschud. VEV’67 deed prima zaken voor lijfsbehoud. Pelikaan S lijkt kansloos in de titelstrijd na weer een verliespartij. Marum is nog steeds op kampioenskoers.  Veenhuizen moet nog punten pakken om zich veilige haven te wanen.

VEV’67 heeft een belangrijke overwinning geboekt. De Leeksters, die weer dreigden af te dalen naar de gevarenzone, versloegen middenmoter Winsum met 2-1. Het was weer eens Age-Wim van der Zee, die VEV aan de drie punten hielp door een kwartier voor tijd twee keer te scoren. Winsum kwam nog wel terug tot 2-1, maar het doelpunt viel te laat. VEV blijft vijfde van onderen, maar neemt wel meer afstand.

Pelikaan S leek in Noordscheschut goed op weg. Na ruim twintig minuten scoorde Freddy de Grooth de 0-1. De stand bleef lang gehandhaafd. In de laatste tien minuten ging het alsnog mis. De thuisclub draaide het duel om: 2-1. “Het ging veel beter dan vorige week en we kwamen ook verdiend voor. Door een foutje in de verdediging werd het 1-1 en verloren we uiteindelijk sneu en onnodig”, vond Kurt Elshot. Pelikaan S profiteerde niet van de halve misstap van VVG en zakte weer twee plaatsen. De titel is verder uit zicht.

De gehele top vier van 3C won en dus ook koploper Marum, dat het verrassend moeilijk had tegen nummer laatst Appingedam. Het werd 1-2 in ‘Dam’. Thuis bleef Marum zelfs op 1-1 steken. “We hebben er uitvoerig over gesproken. Appingedam is een prima ploeg, qua voetbal horen ze niet onderaan”, sprak Jan Mulder, trainer van de geel-zwarten. Tom Boezerooy scoorde vlak voor rust de cruciale 0-1. “Doelman Jacob Beimers, die zei nog nooit beslissend te zijn geweest, verrichtte enkele cruciale reddingen en pakte voor ons de punten”, vond Jan Mulder.  Marum blijft daardoor lijstaanvoerder. Na het vrije paasweekend volgt de uitwedstrijd bij ONR dat uitgespeeld is.

De derby Boerakker-HFC’15 eindigde in een 0-2 victorie voor de Hoogkerkers, die daarmee de aanval op de positie afsloeg. “Boerakker miste de eerste kansen, dat is het verhaal van de wedstrijd”, vond Jelke Nijboer. “Gaan ze er wel in, dan wordt het een andere wedstrijd. HFC is geen wonderbaarlijk elftal, maar zij scoren wel op de juiste momenten.”  Frans Brouwer van HFC: “We waren de hele wedstrijd beter. Maar Boerakker kreeg de grootste kansen, het was een wonder dat in de eerste helft nog 0-0 stond. Het veldspel was niet imponerend”.  HFC scoorde twee keer uit een hoekschop, via Simon Cageling en Thijs Kievits, spelers die niet vaak voorkomen bij de doelpuntenmakers. “Dit is het begin van de inhaalrace op Glimmen”, blijft Brouwer ambitieus.

Veenhuizen kon weinig uitrichten tegen Noordwolde, dat kwalitatief veel beter is dan de Noordenvelders. Bij rust was het 2-0, na 90 minuten stond er een overduidelijke 4-0 op het scorebord. Veenhuizen kreeg wel liefst drie opgelegde kansen.  “Dat is het enige verwijt dat ik de jongens kan maken, dat ze de kansen niet afmaken en dat is al een paar weken zo”, weet Tino Slagter. “We moeten nog wel punten pakken, tegen de top vier, die veel meer ervaren is dan ons jonge team.”

Jacob Havinga van SC Loppersum deed ONR persoonlijk de das om door drie keer te scoren: 1-3. De Roners kwamen tegen de titelkandidaat met 0-1 achter. Hein Luinstra scoorde uit een vrije bal de 1-1. In het laatste deel scoorden de gasten nog twee keer. Ronald Vermeulen noemde het voor beide ploegen een aflevering van MASH, zoveel zaten er in de lappenmand. “Ik moest zelfs een beroep doen op een speler uit het vierde. We hebben een te krappe groep. Loppersum miste sterspeler Jurna, maar heeft nog wel ergens voor te knokken en wij niet, dat zag je in de wedstrijd.”

Haulerwijk nam de punten mee uit het Meertenust van De Lauwers: 0-4. Bij rust stond de helft van de score op het bord. “Simpele en prima overwinning tegen een De Lauwers, met zeer weinig kwaliteit”, vond Ed Laagland.