Ze staan er weer, de mannen van weleer

Groepsfoto rood zwart-1

sportlight2In the sportlight: Carbidclub Rood-Zwart

NUIS – Carbidclub Rood-Zwart heeft kennelijk een dichter in de gelederen. Want hun activiteit op oudejaarsdag werd dit keer in dichtvorm aangekondigd. ‘ Ze staan er weer, de mannen van weleer. Het hele jaar hebben ze er op gewacht, maar op 31 december – donderdag dus- knalt Carbidclub Rood-Zwart wederom keihard. Een verse lik verf op elke bus, het was weer een hele klus. In het Westerkwartier zullen de knallen u niet ontgaan, schuin tegenover ‘In de Klaver’ zullen we er weer staan. Vanaf 10.00 uur is het startschot een feit, wees daarom op tijd. Bij ons hoeft u zich niet te vervelen, want vanaf 14.00 uur staat er live muziek te spelen. Rene Becker en Lucas en Gea komen ons met een bezoek vereren, bij In de Klaver kunt u de auto parkeren. Daarnaast zanger Criztiaan en Grutte Geart, dus dat is een bezoekje weert. Op het weiland staan we klaar en knallen we samen richting het nieuwe jaar.’
Met dit kleine gedichtje is eigenlijk alles gezegd, want iedereen in heel het Westerkwartier kent Rood Zwart zo ondertussen wel. De club staat goed bekend. Vanwege de veiligheid, de gezelligheid en de enorme knallen, uiteraard. Rood Zwart begon ooit klein, inmiddels is de vriendengroep – want dat is het- nogal uitgebreid. Ooit kreeg de club van een sponsor wat blikken rode en zwarte verf om de melkbussen te beschilderen, en zo ontstond de clubnaam Rood Zwart. Over melkbussen gesproken, het wordt wel steeds lastiger om daar aan te komen. Rood Zwart is echter geen moeite teveel, ze speuren als het nodig is heel Noord Nederland er voor af. De hulp die Rood Zwart krijgt, dat is gaandeweg de jaren echt gegroeid, is prachtig. Iedereen in Nuis en Niebert lijkt mee te werken en Rood Zwart te steunen. Ook bedrijven, vaak in natura. Dat komt ook omdat het carbidschieten van Rood Zwart is uitgegroeid tot een evenement op zich. Voor jong en oud en dus behalve de doffe knallen steevast met live muziek. En uiteraard staat veiligheid voorop. De leden drinken tijdens het schieten niet of amper. De onderlinge controle is wat dat betreft groot, en dat moet ook. Er hoeft maar iets te gebeuren en de naam is besmet en dat is iets wat Rood Zwart niet wil. Wat niemand in het Westerkwartier wil.

Carbidschieten mag in de gemeente Marum overigens van 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Op oudejaarsdag zal dus om precies 10.00 uur het eerste schot klinken. De exacte locatie is de Nieuweweg 120 C, schuin tegenover In de Klaver. Bezoekers hoeven uiteraard geen entree te betalen en kunnen in de middaguren genieten van een strak randprogramma. Zo komen bijvoorbeeld Lucas en Gea langs. Dit duo timmert al jaren en jaren aan de weg en is bekend van met name de hit ‘En steeds weer huil je’. Ideale artiesten om de sfeer er in te brengen en te houden. Ook te gast is Rene Becker uit Stadskanaal. De blonde zanger houdt zelf ook wel van een feestje en ook hij is dus de aangewezen artiest om Rood Zwart te bezoeken. Hij was al eerder te gast en dat beviel van beide kanten meer dan uitstekend. De Zingende Tuinman en Grutte Geart behoeven verder ook al geen introductie en mooi is dat ook het plaatselijke talent Criztiaan op zal treden. Hij bracht onlangs een nieuwe singel uit: ‘Zweven op de Wolken’, de opvolger van ‘Ben jij een droom’. Beide singels zijn door producer Martin Sterken, hij werkte en werkt met bekende artiesten, gemaakt. De Groningse zanger uit Nuis pakt zijn carrière groots aan met een 2.5 D Clip en door de singel door heel Nederland te promoten. Criztiaan vindt het maken van eigen singles belangrijk voor zijn zangcarrière. Aan de hand van zijn eigen nummers, kan hij zich onderscheiden en zichzelf laten zien en horen aan het grotere publiek. De 21-jarige zanger gaat de nieuwe single ‘Zweven op de wolken’ veelvuldig promoten door het hele land. Door interviews en promotie-optredens gaan veel mensen kennis maken met de jonge zanger, en dus ook op 31 december in zijn eigen woonplaats. Het plaatje is helemaal compleet door de bijbehorende clip. In samenwerking met mediavisuals, DDMP en Shampoo records is een 2.5D clip gemaakt. Mooi dat Rood zwart dus ook heeft voor de eigen toppers.
Dat wordt dus genieten op oudejaarsdag. Genieten van de doffe knallen, de sfeer, de artiesten en het natje en het droogje. Rood zwart is ene begrip geworden in het Westerkwartier. Niet zomaar; dat heeft wat moeite gekoste. Komen dus. Zowel entree als parkeren is gratis.

Naam: Carbidclub Rood Zwart
Activiteit: carbidschieten, 31 december vanaf 10.00 uur.
Waar: Nieuweweg 120 C
Met: Lucas en Gea, Rene Becker, Grutte Geart, de Zingende Tuinman en Criztiaan.
Parkeren: Parkeerterrein In de Klaver
Entree: gratis