Zeer succesvolle Nieuwbouwbeurs Leek

Nieuwbouwbeurs2april2016

LEEK – Veel mensen maakten afgelopen zaterdag van de gelegenheid gebruik om het nieuwbouwaanbod in de gemeente Leek te bekijken tijdens de nieuwbouwbeurs in het gemeentehuis van Leek. Opvallend was dat deze niet alleen uit het Westerkwartier kwamen, maar ook uit de stad Groningen, Noord- en Oost- Groningen en elders uit het land. Op de beurs waren projectontwikkelaars, makelaars, hypotheekadviseurs en medewerkers van de gemeente aanwezig om informatie te verstrekken over alle nieuwbouwmogelijkheden in de dorpen Leek, Tolbert, Oostwold en Zevenhuizen.

Wethouder Rien Honnef: “Het is goed te merken dat de woningmarkt ook in de gemeente Leek weer bruist. Er was veel belangstelling voor de nieuwe kavels in de wijk Oostindie in Leek, maar ook voor het nieuwe plan in Zevenhuizen. Wij merken daarnaast dat de Leekster erfpachtvariant een groot succes is. Zowel bij woningen van projecten als bij vrije kavels wordt hier veel gebruik van gemaakt.“

Omdat de belangstelling zo groot is, wordt haast gemaakt met het ontwerp voor het meest oostelijke deelgebied van Oostindie, waar nog eens een kleine 300 woningen gebouwd worden. Eind dit jaar wordt het nieuwe ontwerp hiervoor bekend gemaakt. Kaveluitgifte zal daar vanaf 2017 plaatsvinden. Hiervoor kunt u zich alvast inschrijven bij de gemeente Leek via www.woneninleek.nl. Dit is aan te raden, want de kavels worden uitgegeven op volgorde van inschrijving.

Prima wonen in de gemeente Leek

Leek is als woongemeente zeer geliefd. Leek combineert een landelijke omgeving met een uitstekend voorzieningenniveau met onder meer een veelzijdig winkelcentrum en grootwinkelplein, een prima onderwijsaanbod van peuterspeelzaal tot gymnasium en talloze sociaal-culturele en recreatieve mogelijkheden. Leek ligt langs de A7 op 15 autominuten van Drachten en Groningen en heeft goede busverbindingen. Informatie over alle nieuwbouwprojecten in de gemeente vindt u op www.woneninleek.nl.