Zes sportploegen strijden om titel ‘Sportploeg van het Jaar’

Sportgala Noordenveld

RODEN – Zes sportploegen strijden zaterdag 28 januari tijdens Sportgala Noordenveld (Pompstee, 20.00 uur) om de titel ‘Sportploeg van het Jaar’: drie voetbalploegen, korfballers, zwemmers en badmintonners. De Krant stelt de genomineerden voor.

Eerste genomineerde is de badmintonploeg van DEVO’68 uit Roden, een toch al bijzonder gezelschap. Want hoewel men dus onder de vlag van deze Roner vereniging speelt, is er sprake van een gecombineerd eerste team. Die ploeg bestaat namelijk uit twee dames van Hoog Spel uit Peize en vier heren van DEVO’68. Het maakte het team alleen maar sterker, want het afgelopen jaar promoveerde de ploeg knap naar de Tweede Klasse Noord.

Ook genomineerd zijn de EK Masters zwemmers van Aqualero. Dit team bestaat uit Marcel Jonkman, Annette Korving, Marloes Benjamins en Henry brouwer. Zij namen in mei van het vorig jaar deel aan het EK Masters in Londen. Daar werd erg goed gepresteerd. Medailles bleven uit, wel werd een sterk persoonlijk record gebroken; een record voor Noord Nederland, Noordenveld en uiteraard ook voor Aqualero zelf.

Derde genomineerde is de hoofdmacht van KV Noordenveld uit Roden, een sterk verjongd team. Veel sterkhouders hingen hun schoenen aan de wilgen en de ploeg begon de competitie in 2016 met een ploeg die vooral bestond uit talenten. In de zaal wisten de korfballers zich knap te handhaven in de Tweede Klasse. Op het veld ging het nog beter en werd het talentvolle team – gesteund door enkele routiniers- kampioen van de Derde Klasse. Daardoor speelt Noordenveld zowel op het veld als in de zaal in de Tweede Klasse.

Genomineerd zijn ook de voetbalsters van KTP Nieuw Roden. Zij spelen zaalvoetbal in de Eerste Divisie, het hoogste niveau van Nederland. De dames leveren alleen daarmee al een unieke prestatie. Maar: het was niet alleen een kwestie van meehobbelen op het hoogste niveau, de dames plaatsten zich zelfs voor de nacompetitie in de strijd om de titel. Het kampioenschap zat er net niet in, wel werd het Leekster Voetbalgala gewonnen en werd ook het Open Fries kampioenschap op naam geschreven.

Ook goed presteerden de voetbaldames (veld) van Nieuw Roden. Zij werden met overmacht kampioen van de Vierde Klasse en spelen nu dus in de Derde Klasse. Ook won de ploeg de districtsbeker. De ambitieuze ploeg wil meer. Volgens insiders kan het nu al op veel hoger niveau mee, de honger naar kampioenschappen is zeker nog niet gestild.

Laatste genomineerde is VV Roden Futsal. De vriendenploeg – Wouter Jager, Robin Rozema, Rik van Dijk, Danel Strijker, Bert Roede, Marcel Thie, Rutger van der Laan, Jeff van der Laan en Rolf Dussel- begon ooit voor de lol met het spelen van zaalvoetbal op de vrijdagavond. De ploeg heette toen nog Roden Futsal 2. Drie keer op rij werd de titel gepakt en nu speelt het team, dat in Voetbal International een bijzondere sponsor heeft, in de Hoofdklasse en gaat het als Roden 1 door het leven.

Stemmen kan via sportgala@sportstimulering.nl.

Stemmen kan nog!
Stemmen kan uiteraard ook op de andere genomineerden (sportgala@sportstimuleringnoordenveld.nl)
Sportman: Sander Jans, Wico Rooske, Arjan Elferink, Bart van Leijsen, Ramon Ansing en Maurice Henssen
Sportvrouw: Otis Vrielink, Stephenny Stel, Margreeth Hollander, Romy Froma, Ellen Wynia en Yfke Hoek
Sporttalent: Maaike Verweij, Danielle Giezen, Ava Krause, Demi Vogel, Tom van de Looi, Adne Koster, Jolijn Essink
Sportevenement: NRT Toernooi REO, Drenthe 200, Slag om Norg, Norgermarkt Concours en Eventing Norg
Sporters met beperking: Special Olympics Team Flotar Roden, GSV Waterbasketbal en G-team GC Holthuizen