Zevenhuizen maakt zich op voor Agridag

ZEVENHUIZEN – Zevenhuizen, en natuurlijk de omgeving rondom het dorp, maakt zich op voor de Agridag. Een evenement, op de slotdag van de feestweek, dat in het teken staat van gezelligheid en het boerenleven van toen. Dit jaar valt de Agridag op zaterdag 20 augustus 2016.

Net zoals voorgaande jaren bevindt het evenementen terrein zich aan de Veldstreek, halverwege tussen de Evertswijk en de Molenweg. Gezien vanaf de Evertswijk is het aan de rechterkant. De route naar de nieuwe locatie zal in het centrum van Zevenhuizen duidelijk aangeven worden. Tijdens de Agridag worden klassieke  tractoren, stationaire motoren, zeldzame landbouwwerktuigen en authentieke woonwagens aan het publiek getoond. Na de middag wordt er een rondrit georganiseerd door het dorp en het buitengebied van Zevenhuizen. Op de Agrifair kunnen bezoekers diverse streekproducten, handwerken, oude ambachten en vele andere kraampjes bewonderen. De jeugd kan deelnemen aan de traptractorbehendigheidswedstrijd in twee categorieën, van 5 tot 7 jaar en van 8 tot 12 jaar. De organisatie stelt de skelters beschikbaar, opgeven kan aan de baan. Het wordt overigens wel een pittige strijd, want er wordt gestreden voor mooie prijzen. Om 15.00 uur is de prijsuitreiking. Deelname is geheel gratis. Verder kan de jeugd zich uitleven op een groot springkussen en met diverse andere activiteiten. Na het grote succes en positieve reacties zijn er ook dit jaar weer demonstraties met roofvogels. Verdeeld over de dag zullen diverse mooie roofvogels door het luchtruim zweven. Tussen de demonstratie door is er de mogelijkheid om de vogels van dichtbij te bewonderen en meer te weten te komen over deze vogels. Terug op de Agridag zijn de vrijwilligers van Handboogvereniging Noorderpijl. Hier kan iedereen in een sfeervolle ambiance kennismaken met het handboogschieten.

Kortom: een evenement voor het gehele gezin. Agridag vindt plaats op 20 augustus, van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijkt u voor meer informatie op www.agridag.nl.