Zilveren medaille op landelijke halve finale voor Adonis Sportacrobatiek


TOLBERT/ZUIDHORN – Op zaterdag 11 mei 2019 werd de halve finale Acrogymnastiek voor de C-lijn gehouden. Alle 5 teams in de C-lijn van Adonis Sportacrobatiek hadden zich voor deze halve finale geplaatst en reisden helemaal af naar ‘’s-Hertogenbosch. En niet zonder resultaat: met een prachtige zilveren medaille, 1 finaleplaats en 5 reserve plaatsen voor de landelijke finale heeft Adonis Sportacrobatiek wederom laten zien dat het ook landelijk goed mee doet!

Al heel vroeg in de ochtend waren de junioren teams aan de beurt. Vanaf de C-lijn moeten de teams een tempo- en een balansoefening laten zien. Het C-junioren duo Hanna Bol en Noortje Bijlsma wist direct met een prachtig uitgevoerde balansoefening beslag te leggen op de hoogste score. Het bleef even spannend of ze deze plaats konden vasthouden, maar ook hun tempo oefening voerden ze zo goed uit dat dit duo een welverdiende zilveren medaille in ontvangst mochten nemen. Dit duo is  hiermee verzekerd van deelname aan de landelijke finale welke op 22  juni in Rotterdam gehouden zal worden.

Dezelfde ochtend kwamen er nog 3 trio’s in actie. En wat een prestatie is er door deze sporters geleverd: alle drie de teams draaiden zeer strakke en technisch goed uitgevoerde oefeningen waarmee ze overtuigend in de top 10 eindigden! Alina Albada, Arlen van der Velden en Elin Hasper werden heel knap 5e, vooral dankzij hun adembenemende balans oefening. Esmee Bosma, Gabriëlle Dijkstra en Noreen van der Velden behaalden met 2 stabiele oefeningen een 8e plaats en tenslotte behaalden Dana Stoker, Floor Stuurwold en Jolin Doorten met hun meest sterkst oefeningen van dit seizoen een 10e plaats.

In de middag waren de senioren aan de beurt. De concurrentie was ijzersterk, dit zijn sporters die al wat ouder zijn en al heel wat acro ervaring hebben opgedaan. Charlotte Rittersma, Hannah Jansma en Zamila Hoebas wist vooral op artistiek gebied de jury goed te overtuigen en haalden een mooie 17e plaats. Al deze 5 teams staan reserve voor de landelijke finale en kunnen terugkijken op een mooi en succesvol seizoen.