Zomergasten Camping Hoppenhof

Peize zomerrubriek

Datum: 30 juli
Tijd: 11.00 uur

PEIZE – Dat je op internet zoekt en ineens beslist: ik vier dit jaar mijn vakantie in Peize. Het gebeurt. Camping Hoppenhof is er het prachtige bewijs van. De camping beschikt over 52 plekken, die worden ingenomen door een op het oog grote groep vaste en iets minder ‘losse’ gasten, die enorm genieten van de rust, het groen en de bezienswaardigheden in de regio. Camping Hoppenhof dus. Met gratis wifi en gezelligheid in de kantine.

Mevrouw Van Werven uit Groningen komt de caravan uit. Dat doet ze met behulp van een rollator. Mevrouw is, al zou je dat beslist niet zeggen, al 85 jaar. ‘Ik kom hier al tien jaar’, zegt ze ongevraagd. ‘Mijn kinderen brengen me en ik ga naar huis als ik huishoudelijke hulp krijg. Mijn caravan staat hier het hele jaar. Het bevalt me hier uitstekend. Vooral de rust. Kijk, ik woon in De Wijert in Groningen en ik kan je vertellen dat je daar echt nooit tot rust komt. Nooit! Er is altijd lawaai en gedoe. Hier geniet ik van de natuur. De stilte. Ik vind het hier echt heerlijk.’ Dat mevrouw vaste gast is, is te zien. Bijvoorbeeld aan de plantenbakken voor de caravan met voortent. Mevrouw heeft er een eigen plekje van gemaakt. Knus. Alleen het weer werkt tot nu toe niet echt mee. ‘Nee, dat is wel jammer. Mijn nicht belde net nog. Die zit in Italië. Daar is het 35 graden. Ik zal je vertellen dat ik deze week even gevlucht ben. Naar een andere nicht, die toevallig hier in Peize woont. Het regende zo hard, dat het echt geen doen meer was. Maar verder: prima toeven hier.’
De vraag die blijft is echter wat mevrouw hier dan zoal doet, behalve genieten van de rust en het groen. ‘Vergis je niet’, legt ze uit. ‘Er is van alles te doen hier, hoor. Kaarten, sjoelen en zaterdag hebben we een barbecue. Laatst hebben we ook samen stamppot gegeten. Hartstikke gezellig’, zegt ze. Camping Hoppenhof ligt er fantastisch onderhouden bij. Er staat bijkans geen grassprietje scheef. De kantine daarentegen is ietwat gedateerd. Wat donker. Wifi is er wel, en daar kan – bijzonder anno 2015- gewoon gratis gebruik van gemaakt worden.
Terwijl mevrouw Van Werven met rollator richting kantine loopt, valt het oog op een enorme camper. Een Chevrolet camper. Schril contrast met de rollator van mevrouw Van Werven. Bij de camper hangt een Amsterdamse vlag. Mensen uit het westen komen gelukkig nog steeds graag deze kant op. Ook vanwege de rust. De ruimte en de natuur. Nog even en een enkele boom wordt al een bezienswaardigheid op zich. Kijk. Daar komt heer Holtrop aanfietsen. Al vijf jaar baas van de camping. ‘De camping zelf bestaat zeker al zestig jaar’, laat hij weten. Holtrop zit op de fiets. Hij heeft even een ronde over zijn camping gemaakt. Een trotse ronde. ‘Mensen die hier komen, komen veelal voor de Onlanden – de natuur dus- en genieten van het coulisselandschap. De mensen die hiPeize zomerrubriek-3er logeren, komen echt overal vandaan. Ook bijvoorbeeld uit Amsterdam. De meeste gasten komen uit de Stad. Dichtbij, maar ze zijn er toch even echt uit. De mensen gaan er dus op uit overdag en kunnen als ze hier logeren gratis gebruikmaken van het naastgelegen Zomerbad’, zegt Holtrop.
En weg is ie. Mevrouw van Werven loopt ondertussen terug van de kantine naar haar caravan. Zij gaat straks weer, zittend voor de voortent, luisteren naar de ritselende bladeren aan de bomen. Ze pakt haar rust. Nee, over camping Hoppenhof geen negatief woord. Nou ja, één klein dingetje misschien. Het infobord. Dat moet anders. Daar staan activiteiten vermeld die al in 2014 plaatvonden. Dat je vanavond de wedstrijden van het WK voetbal in de kantine kan bekijken, bijvoorbeeld. Maar verder? Prima camping daar in Peize. Een verborgen pareltje in Noordenveld.

Peize zomerrubriek-2