Zunneschien gaat zomer tegemoet

VEENHUIZEN – Zunneschien, gelegen aan de Hospitaallaan 2 in Veenhuizen, gaat de zomerweken tegemoet en is weer dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Tot die tijd staat de koffie klaar in Zunneschien en kan er als vanouds de gebruikelijke bajesthee worden gedronken. De expositie van deze en komende maand wordt vorm gegeven door Egbert Baving uit Norg. Hij geeft een expositie van potloodtekeningen in kleur en zwart-wit weer. Landschappen, stillevens en portretten zijn zijn onderwerpen van zijn tekeningen. Dieren en vogels behoren tot de favorieten. De expositie is de gehele maand juni te zien.

De fietstochten onder begeleiding van gids Evert Bruining zijn deze maand op 10 en 24 juni. Opgave is hiervoor ook mogelijk per groep op elke willekeurige dag. Uw kosten zijn € 5 inclusief een kop koffie. Vertrektijd om 13.30 uur en terug om 17.00 uur. Andere data zijn deze zomer 8 en 22 juli, 5 en 19 augustus en 2 en 16 september.

Vanuit Zunneschien is het mogelijk om cultuurwandelingen en fietstochten te maken langs historische panden en het Fochteloërveen. Informatie bij Tiny Veenstra 0592 388 419 of kijk op www.zunneschien.nl . Tevens zijn in Zunneschien werken te bewonderen van 150 hobbyisten uit de wijde omgeving. Al hun werken zijn te vinden in de inbreng-galerie. Er is tevens een doorlopende fototentoonstelling over het Fochteloërveen en zijn prenten van Veenhuizen en de kop van Drenthe van Aart van der Sijde te zien.