Zunneschien is weer open

VEENHUIZEN – Zunneschien, gelegen aan de Hospitaallaan 2 in Veenhuizen, gaat in de maand april weer en open en zoals gebruikelijk weer dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur tot en met september. Tot die tijd staat de koffie klaar in Zunneschien en kan er als vanouds de gebruikelijke bajesthee worden gedronken. De expositie is deze maand in handen Trijny Krol. Zij heeft regelmatig exposities van haar eigen werk. Het werk van Trijny Krol valt op door techniek, onder andere kleurpotlood, en haar oog voor detail. Portretten zijn haar specialiteit. De afbeeldingen zijn realistisch, soms zonder omgeving en die krijgen daardoor een vervreemdend effect. De fietstochten, onder begeleiding van gids Evert Bruining, gaan in mei van start. Opgave is hiervoor ook mogelijk per groep op elke willekeurige dag. Uw kosten zijn € 5 inclusief een kop koffie. Vertrektijd om 13.30 uur en terug om 17.00 uur.

Vanuit Zunneschien is het mogelijk om cultuurwandelingen en fietstochten te maken langs historische panden en het Fochteloërveen. Informatie bij Tiny Veenstra 0592 388 419 of kijk op www.zunneschien.nl

Tevens zijn in Zunneschien werken te bewonderen van 150 hobbyisten uit de wijde omgeving. Al hun werken zijn te vinden in de inbreng-galerie. Er is tevens een doorlopende fototentoonstelling over het Fochteloërveen en zijn prenten van Veenhuizen en de kop van Drenthe van Aart van der Sijde te zien.