Zwembaden werken samen aan schone omgeving

NOORDENVELD – Wethouder sport van de gemeente Noordenveld, Jeroen Westendorp, geeft op woensdag 27 maart de aftrap voor de eerste vorm van samenwerking tussen het Molenduinbad in Norg, het Zomerbad in Peize en het Openluchtbad in Veenhuizen.

Zwembaden trekken samen op

De drie zwembaden pakken de handschoen op om gezamenlijk mee te doen aan het gemeentelijke project ‘Schoon Belonen’. De zwembaden gaan afval meer gescheiden inzamelen zodat het op een milieuvriendelijke manier kan worden afgevoerd. Naast het schoonhouden van de zwembaden hebben de drie baden ook afgesproken een gebied rondom de zwembaden te ‘adopteren’ en structureel vrij te houden van zwerfafval.

Meedoen met ‘Schoon Belonen’

De gemeente Noordenveld ondersteunt deze manier van afvoeren van afval met het project ‘Schoon Belonen’. Organisaties die meedoen met het project krijgen van de gemeente opruimmaterialen en een beloning voor het opruimen van zwerfafval. Daarnaast zet de gemeente in op educatie op scholen om meer bewustwording te creëren. Wethouder Westendorp: “We willen zwerfafval tegengaan. Door ons zwerfaval goed te scheiden zorgen we samen voor een mooier en schoner Noordenveld.”.