Tevredenheid jeugdhulp in Noordenveld beoordeeld met 5.6

Afbeelding
actueel
NOORDENVELD- Cliënten van jeugdhulp in Noordenveld beoordelen de kwaliteit van de hulpverlening met een 5.6. De toegang tot de jeugdhulp geven ze een 6.8. Dat zijn de uitkomsten van het onderzoek van de Kinderombudsman naar de toegang tot en de kwaliteit van de jeugdhulp na decentralisatie.
In totaal hebben 15  respondenten binnen Noordenveld de vragenlijst ingevuld. De gegevens van alle deelnemers, zijn gebaseerd op de gegevens van alle 14762 respondenten uit 136 gemeenten die hebben deelgenomen aan dit onderzoek.
De Kinderombudsman heeft in het transitiejaar 2015 onderzocht of de toegang tot zorg en de kwaliteit van zorg voor kinderen en jongeren zijn gewaarborgd. Naar aanleiding van het onderzoek, verschijnt drie keer een rapport over de uitvoering van de Jeugdwet door gemeenten en wat dit voor kinderen en jongeren betekent. Het onderzoek onderscheidt zich van andere door de focus op de ervaringen en beleving van kinderen en jongeren zelf. BMC heeft dit onderzoek voor de Kinderombudsman uitgevoerd. wijkteams en huisartsen, veiligheid in de toegang, wachtlijsten en de toegang tot jeugdhulp.
De resultaten van de enquête onder kinderen en ouders hebben betrekking op  de volgende onderwerpen: achtergrondgegevens van de respondenten en het type hulp, de toegang, het gesprek, wachttijd, tevredenheid over de hulp en continuïteit.

UIT DE KRANT

Lees ook