Een uitzonderlijk kijkje bij plantenwerkgroep van IVN Westerkwartier

Afbeelding
actueel

NIEBERT - Door de plantenwerkgroep van IVN Westerkwartier e.o. wordt normaliter in het veldseizoen (april – november) maandelijks op een ochtend of avond een veldbezoek aan een terrein gebracht. De groeiseizoenactiviteiten staan normaliter niet open voor geïnteresseerden en worden ook niet onder het activiteitenaanbod van de afdeling genoemd. 

Voor deze keer maakt de plantenwerkgroep van IVN Westerkwartier een uitzondering en zijn geïnteresseerden wél welkom. Er kan een kijkje worden genomen in de keuken van de werkgroep en er kan kennis gemaakt worden met de groep. Op woensdagmorgen 10 april, om 9.30 uur brengt de groep een bezoek aan de tuin van het Iwema Steenhuis te Niebert. Ze willen zich met name richten op de stinzenflora aldaar, maar met het vroeg voorjaar is er wellicht al veel uitgebloeid. Daarentegen komen andere wilde planten al wel eerder in bloei, dus het blijft een verrassing wat er wordt aangetroffen. 

Het vertrek is om 09:30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Steenhuis, adres: Het Pad 15, 9356 TA Niebert. De activiteit duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Honden zijn niet welkom.

UIT DE KRANT