Buiter Roden in teken Ot en Sien

Roden buiter ot en sien

Broodmeel, koekmeel én oud-Hollandse spelletjes

RODEN – Buiter Roden stond afgelopen vrijdag en zaterdag geheel en al in het teken van Ot en Sien. ‘Vanwege uiteraard het jubileumjaar van Ot en Sien’, liet Jan Buiter weten, daarmee doelend op Ot en Sien 110. Broodmeel, koekmeel, kaartjes, Ot en Sien bordjes en oud-Hollandse spelletjes; het was er vrijdag en zaterdag allemaal.

En natuurlijk waren Ot en Sien zelf ook van de partij. Jasmijn en Senna dit keer. Voor Jasmijn was het helemaal bijzonder vrijdag, want juist toen vierde ze haar achtste verjaardag. Reden voor Buiter Roden haar eens flink te verwennen met snoep en geld. Jasmijn (Sien dus) glunderde van oor tot oor. Dat deed ze buiten samen met Senna ook, want daar konden kinderen naar hartenlust spelen. ‘We hebben wat materiaal van Museum Kinderwereld mogen lenen en het parkeerterrein zoals je ziet deels afgezet. Mooi toch’, liet Jan Buiter weten, kort nadat hij zelf even gefietst had. Ondertussen vermaakten Ot en Sien en de kleinkinderen van Buiter zich kostelijk. Met touwtjesspringen bijvoorbeeld. Soms is geluk heel gewoon. Even geen iPad of Wii.

Binnen was brood- en koekjesmix verkrijgbaar. En kant en klaar brood en overheerlijke Ot en Sien koekjes, gefabriceerd door Hennie Buiter die ook al een prachtige ansichtkaart had gemaakt voor elke kopende klant die vrijdag of zaterdag de winkel bezocht. Voorts had Buiter Roden nog een actie op touw gezet met Kinderwereld, een actie die aanzienlijke korting gaf op de entreeprijs voor een gezin. Ook Piet van Houten, van de Ot en Sien Commissie en initiator van het ‘Toen en Nu festival’ was van de partij. ‘Geweldig dat Buiter dit doet. Dat waarderen wij echt enorm. Dit verdient in onze ogen echt navolging.’

Roden buiter ot en sien-2