‘De derde klasse zit er aan te komen’

nieuw-roden speler Nick Matulessy

Nick Matulessy terug naar Nieuw Roden

NIEUW RODEN – Het is nog vroeg, maar nu al is de eerste amateurtransfer in de regio een feit. Nick Matulessy verruilt aan het eind van het seizoen namelijk tweedeklasser CSVH voor vierdeklasser Nieuw Roden en keert daardoor terug op het oude nest. Matulessy heeft hoge verwachtingen. ‘De derde klasse met Nieuw Roden zit er aan te komen’, zegt hij.
Op zich is het toch merkwaardig dat Matulessy terugkeert naar Nieuw Roden, net nu hij een basisplaats bij CSVH heeft afgedwongen en ook bij die club ondertussen al weer zes keer scoorde. ‘Ik ben nu trainer van een jeugdteam bij Nieuw Roden. Ik mis nu echter de wedstrijden op zaterdag, omdat ik zelf dus voetbal. Daar baal ik heel erg van, en dus heb ik besloten om volgend seizoen ook weer als coach te fungeren op de zaterdag. En dus wil ik weer op zondag voetballen. Bovendien zijn mijn dagen straks ook weer beter verdeeld: vier in plaats van vijf dagen op het voetbalveld. En ik heb natuurlijk veel vrienden bij Nieuw Roden. Ook dat speelt een rol om terug te keren’, legt hij uit.
Matulessy koos voor zaterdagvoetbal vanwege zijn vriendin. ‘Zij ging op kamers in Amsterdam voor haar studie. Onze relatie was toen nog pril. Ik koos bewust voor zaterdagvoetbal, om zo de hele zondag met haar door te kunnen brengen. We zijn echter een tijd verder en ook zondagvoetbal is straks prima te combineren. Daar ben ik van overtuigd.’
Van spijt van de overgang van Nieuw Roden naar CSVH was nooit sprake. ‘Ik heb het erg naar mijn zin. Het is een heel hechte groep en de gunfactor is hoog. CSVH is gewoon een leuke club met leuke mensen. En natuurlijk zullen er nu wel verhalen komen dat ik terug naar Nieuw Roden ga omdat ik het niveau niet aankan. Dat heeft er echter niets mee te maken. Ik blijf tot de laatste minuut m’n uiterste beste doen voor CSVH. Maar natuurlijk kijk ik nu ook al uit naar volgend seizoen. Heerlijk om straks weer met m’n broertje Dennis te voetballen en een aanvalslinie te vormen met Jurriaan Kamps en Sander en Wilco Drent. Gezien de huidige selectie denk ik dat de derde klasse er aan zit te komen.’