Computerdienst op zoek naar laptops

Computerdienst WIN CBN122
Computerdienst WIN CBN122
actueel

NOORDENVELD – Sinds kort zit de Computerdienst van Welzijn in Noordenveld in een nieuwe ruimte aan de Ceintuurbaan Noord 122 in Roden. ‘Een geweldige ruimte,’ laten vrijwilligers van de Computerdienst Jakob Huizenga en Felix van Dooren dankbaar doorklinken. 

‘Hier kunnen we prima werken en kunnen we ook meerdere computers tegelijk aanpakken. Zo kunnen we ook de werkzaamheden van de Computerbank verder uitbreiden. Een activiteit die aan mensen met een smalle beurs ten goede komt. Het afgelopen jaar hebben we al ruim 30 inwoners blij gemaakt met een computer. Er is echter 1 probleempje. We zijn door onze voorraad laptops heen en doen hierbij een oproep aan iedereen om zijn oude laptop aan ons beschikbaar te stellen, zodat wij daar weer mensen blij mee kunnen maken,’ laat Felix van Dooren weten. 

De Computerbank kan ook nog gerust oudere staande computers gebruiken. Een computer of Laptop is geschikt voor hergebruik als er Windows 7, 8, of 10 op draait. Ook de toebehoren als muis, toetsenbord en geluidsboxjes worden nog vaak benut. ‘Wanneer iemand een laptop of computer aan ons doneert komen wij die ophalen. Indien gewenst zetten we dan de bestanden over op een nieuwere computer en trekken daarna de computer ‘leeg’. Dat betekent dat er geen bestanden op blijven staan,’ zegt Jakob Huizenga. ‘Daarna knappen wij de computer of laptop op zodat we daarmee iemand anders weer blij kunnen maken. Het weggeven van een computer gaat in overleg met instanties die zicht hebben op de doelgroep, zoals bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk of WiN. Dat we nu met name om laptops vragen heeft vooral te maken met vereisten van scholen of andere opleidingen. Een laptop is draagbaar en kan overal mee naar toe.’

De Computerdienst zit tegenwoordig in een mooi onderkomen in het verzamelpand van CBN 122 waar ook de Voedselbank, Kledingbank, Boekenmarkt en Vluchtelingenwerk in zit. Felix van Dooren: ‘Ooit zijn we begonnen in een schuurtje van een huisarts in Vasalis, daarna mochten we een ruimte gebruiken in de Kampeerhal en nog weer later kwamen we terecht in de Scheepstraschool. Doordat we nu hier zitten hebben we ook gelijk met andere gebruikers contacten aangeknoopt. Zo gaan we in samenwerking met de Boekenmarkt en de organisatie rondom Tsjernobyl computers geschikt maken voor scholen in Oekraïne. We maken hier op dit moment 15 computers voor klaar zodat die binnenkort op transport kunnen.’

De Computerdienst is een onderdeel van WiN. Wie technische problemen heeft met computer, tablet, smartphone, TV of andere elektronische apparatuur, kan een beroep doen op beide mannen of andere vrijwilligers van deze dienst. Wie een laptop of ander computermateriaal wil doneren kan hiervoor contact opnemen met het Servicebureau van Welzijn in Noordenveld. Dat kan op 050 3176500 of service@stwin.nl. 

UIT DE KRANT