TLC neemt drie punten mee bij VVK; ONR verliest de wedstrijd én de keeper

Sport

Pelikaan S houdt prima stand tegen runner up AZSV maar verliest nipt. Marum wint van concurrent Bergum. VEVC’67 houdt de punten in Leek tegen Bedum. ONR speelt verdienstelijk tegen Hardegarijp maar verliest de wedstrijd en keeper Kloosterman met rood. TLC neemt de 3 punten bij VVK mee naar Leek. Haulerwijk beleeft een off day in Noordwolde. Veenhuizen laat het de 2e helft zitten tegen Grootegast. Westerkwartier houdt een punt over bij bezoek aan ODV.

Pelikaan S verloor met 0-1 van AZSV. Trainer Wentink zag dat zijn ploeg erg gedisciplineerd speelde. ‘We konden helaas weinig mogelijkheden creëren.’ De trainer moest wel toegeven dat het verlies terecht was. ‘Het was zeker aan keeper Stefan van der Leij te danken dat de uitslag maar 0-1 bleef. Het niveau van de wedstrijd was niet 4e divisie waardig.’

Marum moest alle zeilen bijzetten, vond trainer Bosma, om de 3 punten mee naar huis te nemen. Rick Buma opende de score waarna Delano Dussel de 0-2 binnenschoot. Nog voor rust was het Tom Boezerooij die de 0-3 produceerde. De ruststand had hoger uit kunnen vallen als Boezerooij de penalty had binnen geschoten. Hij miste helaas. Bosma gaf een compliment aan zijn team voor de juiste wedstrijdinstelling. De winst vond hij dan ook wel terecht. In de slotfase zorgde keeper Bas Markus met een paar wereldreddingen dat de 3 punten mee naar Marum gingen.

VEV’67 won met 3-0 van laagvlieger Bedum. ‘Van onderschatting was geen sprake’, vond trainer Pranger. ‘Dat heeft de ploeg al geruime tijd achter zich gelaten. Binnen de ploeg heerst altijd de drive om te winnen’, vervolgde Pranger. ‘Het aanvalsspel kon wel beter, maar daar werken we aan.’ Pranger was blij met de winst. ‘We moeten elke week aan de bak om onze stand in de ranglijst te behouden.’ Sven Postma, Stan van der Wal en Menco Oedzes waren de doelpuntenmakers voor VEV’67.

ONR stond na een counter bij rust met 1-0 achter. Trainer Kloosterman zag een gelijke strijd tegen Hardegarijp. Beide ploegen speelden voor de winst. Beide ploegen stonden vooraf op plek 2 en 3 van de ranglijst en deden ook voetballend niet voor elkaar onder. ‘Na rust vergaten we de 1-1 te maken’, vervolgde Kloosterman, ‘maar in de omschakeling werd het 2-0. De kansen waren er zeker voor ONR maar Hardegarijp was veel effectiever in de afronding en daarmee werd het verschil tussen beide ploegen weergegeven. Na de 3-0 was de wedstrijd gelopen.’ Bij een niet al te slimme actie van keeper Kloosterman van ONR kreeg deze de rode kaart getoond.

TLC kwam tegen VVK met 1-0 achter maar Allard Bolwijn bracht voor rust beide ploegen op gelijke hoogte. ‘We kwamen voor 3 punten en dat lieten we ook zien vooral in de tweede helft’, concludeerde trainer Hemmo de Wal. ‘De tweede helft werd VVK met veel druk achteruit gezet en dat leverde doelpunten van Joost de Jong en Allard Bolwijn maakte deze middag zijn tweede. Met een prima wedstrijdinstelling werd een prima 1-3 winst geboekt.’

Haulerwijk liep tegen Noordwolde tegen een beschamende 8-1 nederlaag aan. De op de tweede plaats van de ranglijst staande Haulerwijk had zijn dag niet. De wind speelde de ploeg parten vond trainer Schaap. ‘Bij twee corners kon men vrij inkoppen en een derde corner vloog direct in het doel. Op 2-0 scoorde Patrick Hilhorst de 2-1 aansluittreffer. Met rust stond Haulerwijk al op een onoverkomelijke achterstand van 5-1. Voetballend wilde het totaal niet’, zag Schaap. Bij Noordwolde viel alles perfect.

Veenhuizen tegen Grootegast stond bij rust 1-1. Na een opgelopen achterstand schoot Sjoert Giezen de gelijkmaker binnen. De druk van Grootegast konden we wel aardig onderuit spelen maar voor was er weinig dreiging in de voorhoede constateerde trainer van Veenen. Persoonlijke fouten braken Veenhuizen op en gaf het Grootegast de kans om naar een ietwat geflatteerde 5-1 winst uit te lopen.

Westerkwartier behaalde een verdiend punt tegen ODV. Jurgen van der Veen bracht de ploeg uit Niebert op voorsprong. Daarvoor had Willem Pieter Wouda al 100% een penalty mee moeten krijgen echter ontging het de scheidsrechter. Deze stand bleef staan tot de rust. In de tweede helft kwam ODV met de rug in de wind. Westerkwartier stond in een prima organisatie. Twee kansen waren er met Remco Boerema alleen voor de keeper en de inzet van gelegenheidspits Tjeert de Boer kon op miraculeuze wijze door de keeper gestopt. In de slotfase kon ODV via een kluts situatie de bal achter keeper Wiersema doen belanden. De 1-1 was terecht maar Westerkwartier hield er toch een kleine teleurstelling van over want 3 punten hadden er zeker in gezeten.