Peize wint opnieuw, ONR periodekampioen

ONR wordt periodekampioen door winst bij Wykels Hallum. Peize zet zegereeks voort en wint van Muntendam. GOMOS komt niet verder dan een gelijkspel tegen HOVC. Veenhuizen kan het restant niet ombuigen tot winst bij HSC.

ONR moest zonder trainer Kloosterman het klusje bij Wykels Hallum klaren. Johan Buigholt verving de hoofdtrainer, die in Engeland van een aantal voetbalwedstrijden genoot. Op een slecht en hobbelig veld in Hallum was ONR voetballend beter dan de Friezen. Wykels Hallum bezocht met lange ballen het ONR lastig te maken. De organisatie van ONR stond goed. De van een blessure teruggekeerde Stan Iedema en Jesper Roede vormden in het hart van de defensie een ijzersterk duo. ONR was voetballend de baas over Wykels Hallum. Rik de Boer, met een mooi afstandsschot, en Joost de Graaf zetten ONR op een 0-2 voorsprong. De Friezen kwamen nog wel terug tot 1-2 maar daar bleef het bij. ONR had meer gebruik moeten maken van de zwakte van de keeper. De schoten op doel door ONR liet de keeper vaak los en had ONR meer uit dienen te halen. Met Sjoerd Hoek, als vervanger van de geschorste Duncan Kloosterman, in de goal werd ONR door de winst winnaar van de 2e periode. En plaatste zich hiermee voor de nacompetitie.

Peize won zaterdag met 1-3 van Muntendam en zette een volgende stap richting het kampioenschap. Na een 1-0 achterstand kon de ploeg van trainer Hofman via een doelpunt van Mels van Leijen gelijk komen. Patrick Timmer en Maurijn Timmer bogen in de slotfase de stand om naar een 1-3 overwinning.

Maandag was de inhaalwedstrijd tegen Weerdinge. Wederom een 1-3 overwinning betekende voor de koploper een regelmatige winst. Peize kon naar hartenlust voetballen en had voor rust al meerdere doelpunten moeten maken. Maurijn Timmer was met 2 doelpunten spekkoper. In blessuretijd van de eerste helft scoorde Weerdinge tegen. In de tweede helft had Weerdinge een grote kans op de 2-2 maar deze werd niet benut. Ivar Cats maakte aan alle illusies van Weerdinge een einde door de 1-3 te scoren. Al met al een prima weekend voor Peize en de stand op de ranglijst zag er na deze wedstrijd nog er rooskleuriger uit.

GOMOS moest in Odoorn tegen de plaatselijke HOVC spelen. De ploeg van trainer Veldman had goede zaken kunnen doen door met winst huiswaarts te keren. Helaas bleef de beginstand op het scorebord staan. Na de derby winst tegen Roden was de verwachting dat de 3 punten gepakt zouden kunnen worden. Helaas kon de ploeg niet het niveau van vorige week benaderen.

Veenhuizen moest het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen HSC nog uitspelen. Dit was een heel bijzondere gewaarwording ,vond trainer Van Veenen. Met nog 15 minuten te spelen had Veenhuizen een man meer op het veld staan. HSC stond met 10 man en verdedigde prima. Veenhuizen had nog enkele goede kansen maar kon het niet afmaken. HSC zocht het in lange ballen om alsnog te scoren. Bijna lukte dat ook nog maar de kans werd niet benut. De 2-2 eindstand was dan ook het logische gevolg.

Nieuw Roden revancheerde zich na de 0-3 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Zevenhuizen. Oldeboorn werd in de eerste helft aan de kant gezet door doelpunten van Angelo Weggers en Sander Drent. Trainer Smit zag een gezonde portie werklust in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Zevenhuizen. De backs konden vrij opstomen en hierdoor was het fijn voetballen. In de tweede helft ging Oldeboorn anders spelen en kreeg Nieuw Roden niet meer die vrijheid van de eerste helft. ‘We hadden zeker nog meer doelpunten kunnen en moeten maken’, vond Smit. De 2-0 eindstand was dan ook terecht.