Roden pakt de drie punten; Nieuw Roden kiest voor zaterdagvoetbal

Sport

REGIO - Roden heeft het lastig tegen HOVC maar wint wel. De Wilper Boys wint het onderlinge duel van Zevenhuizen in de strijd tegen degradatie. Nieuw Roden kan het kampioen Warga niet lastig maken.

Roden wint met 1-2 van laagvlieger HOVC door 2 doelpunten van Nick ter Arkel. ‘Het blijven lastige wedstrijden’, gaf trainer Raveneau ruiterlijk toe. ‘Elke ploeg speelt nog ergens voor en dan krijg je echte wedstrijden. Het bleef lang 0-0. De eerste helft speelde Roden niet goed, maar zette dat recht in de tweede helft. De veldbezetting was in het tweede gedeelte beter en gaf daardoor het verschil. We deden wat we moesten doen en dat zijn 3 punten meenemen’, was de conclusie van de trainer. Alles is nog open. Komende donderdagavond speelt Roden al de uitwedstrijd tegen Helpman die voor zondag 28 april gepland stond. Aanvang: 20.00 uur.

Nieuw Roden kon geen potten breken tegen kampioen Warga. De 0-3 eindstand was volkomen verdiend. ‘We werden op alle vlakken weggespeeld. De eerste helft creëerden we niks en de tweede helft hadden we twee mogelijkheden en dat was het wel’, oordeelde trainer Smit. De trainer had de beslissing door de leden om naar het zaterdagvoetbal te gaan ter harte genomen. Hij liet jonge spelers wennen aan het seniorenvoetbal. Thomas de Poel, 15 jaar, maakte zijn opwachting en deed dit als rechtsachter met verve.

De Wilper Boys en Zevenhuizen speelden met veel strijd waarin de Wilper Boys als winnaar uit de bus kwam. ‘Dit was broodnodig’, aldus trainer Gert Jan van Dijken. ‘Het was ook terecht en zijn ploeg was zeker in de beginfase voetballend beter. Drie grote kansen hadden verzilverd moeten worden, maar driemaal alleen voor de keeper van Zevenhuizen ontbrak het de spitsen aan koelbloedigheid.’ Gert Jan de Vries zette de Wilp op voorsprong maar Tim Wekema bracht de ploegen op gelijke hoogte. In de tweede helft waren het Gert van der Kaap en Vincent ten Have die in kort tijdsbestek de 3-1 binnenschoten. Trainer van der Ploeg van Zevenhuizen zag zijn ploeg terecht verliezen omdat de Wilp de duels won en Zevenhuizen een paar persoonlijke fouten maakte, die gelijk werden afgestraft.