Kampioen Peize wint met gemak van Weerdinge

Afbeelding
Foto: Wim van Urk
EXTRA FOTO’S Sport Wedstrijd van de week

PEIZE - Peize is kampioen! De eerste kampioen in de amateur standaardklasse van district noord. Peize won donderdagavond in Veelerveen met 0 -3 en verzilverde hiermee het kampioenschap wat al weken in de lucht hing. Vijf ronden voor het einde van de competitie terecht gekroond tot winnaar. 

In Veelerveen speelde het team een typische kampioenswedstrijd bij vlagen. ‘Met enige spanning maar vooral super mooi om het zo ook op een donderdagavond met elkaar mogen vieren dat we kampioen zijn. Genoten van het team en de ontwikkeling die we gemaakt hebben, jonge jongens gegroeid en veel zin om dit met dezelfde groep volgend seizoen in de 2e klasse door te mogen zetten’, aldus trainer Hofman. ‘We begonnen deze wedstrijd in Veelerveen fantastisch door een geweldige goal van Kelvin Wekema die zo van 25 meter de bal in de kruising schoot, daarna voldoende kansen om de voorsprong te vergroten maar was lastig voetballen doordat Veelerveen er niet echt een wedstrijd van maakte. De 0-2 van Daan van der Veen voelde als een redelijke opluchting en toen was het al snel wachten op het eindsignaal, de 0-3 van Ivar Cats was een mooie afsluiting en we stormden met z’n allen het veld in waarna de scheidsrechter affloot! Daarna groot feestje en daar gaan we zondag mee verder!!

Op zondag trof het team Weerdinge thuis. Daar waren de Peizenaren op het sportcomplex uiteraard goedgeluimd. In oktober neemt voorzitter Harm Jan Danker na 10 jaar afscheid als voorzitter van vv Peize. Gevraagd naar zijn mooiste ervaringen noemt hij in eerste instantie zijn medebestuursleden. ‘Je kunt niet functioneren als deze mensen hun taken niet uitvoeren.’ Dit ontroert medebestuurslid Gerard Mensinga zo dat hij emotioneel een bos tulpen aan de voorzitter aanbiedt. Als tweede ziet de preses de realisatie van het Sporthuis voor bewegend en sportief Peize. ‘Dit is de redding voor de bestaande sporthal geweest.’ Danker beleeft erg veel plezier aan de jeugd en ouderen die op het sportterrein bewegen en sporten. ‘Natuurlijk is de deceptie van de degradatie van vorig seizoen nog vers in het geheugen maar dit kampioenschap doet dit wel vergeten.’ Voordat de voorzitter vertrekt, zijn er nog een aantal klussen te realiseren: ‘de aanleg van elektriciteit vergt grote zorgen en de watervoorziening zal daarnaast ook nog moeten worden gerealiseerd. Bovendien moet de toegangsweg worden aangepakt. En hopelijk wordt er binnenkort een besluit genomen over de herinrichting van de velden.’ Niek van Leijsen en Eric Berghuis, medebestuurders, karakteriseren Danker als een oprechte, loyale en import echte Peizenaar. ‘Hij steekt veel tijd en energie in de club om deze goed draaiende te houden.’ Voor de selectie geldt een prima compliment. Tijdens de degradatie werd er voornamelijk met de mond gevoetbald en dit succesvolle seizoen kenmerkt zich door dadendrang van de spelers.

Aanvoerder Simon Wekema maakt ook een degelijk en gelukkig blessurevrij seizoen mee. Hij dient rekening te houden met het kraakbeen in zijn knieën. Vanuit de spelersgroep krijgt hij de gelegenheid om zo nu en dan een training te missen. ‘Dit vertrouwen is fijn en brengt mij ook een stabiel seizoen’, aldus een tevreden aanvoerder. ‘We hebben alles voor elkaar over. We hebben vorig seizoen een stap terug gedaan, maar dit seizoen met het kampioenschap twee stappen vooruit gemaakt.’ Als medebestuurslid is hij ook nauw betrokken bij de realisatie van het Sporthuis.

Trainer Elte Hofman is wel dé man achter het sportieve succes. ‘Na de degradatie hebben we ons als team verder ontwikkeld. De jonge spelers zijn verder gegroeid.’ Hij is wel enigszins verrast door de snelle ontwikkeling van die jonge spelers. Hij is dan ook blij en trots op zijn jonge ploeg.

Na het behaalde en gevierde kampioenschap afgelopen donderdag in Veelerveen, was de wedstrijd tegen Weerdinge eigenlijk geen wedstrijd, want Peize was op alle fronten beter en sterker. De snelle Ivar Cats had het zeker op zijn heupen. Een corner van Danny Kregel kwam in de 22e minuut op het hoofd van Guido Rossing. De kopbal belandde onbereikbaar voor de keeper van Weerdinge in de verre hoek. De ban was gebroken en Peize wilde snel de wedstrijd beslissen. Twee minuten later werd Cats in het strafschopgebied onderuit gehaald. Topscorer Maurijn Timmer belastte zich hiermee. Hij nam de penalty te vroeg, omdat de scheidsrechter nog niet had gefloten. In tweede instantie schoot Timmer op de lat maar Daan van der Veen was attent en schoot de 2-0 binnen. Een tweetal missertjes van Simon Wekema dwong keeper Lennart Renkema tot twee prima reddingen. Cats werd op rechts aangespeeld en de dribbelaar omspeelde een aantal spelers van Weerdinge en lag de bal klaar voor Maurijn Timmer. De spits faalde, maar in de rebound was het Patrick Timmer die de 3-0 scoorde. De tweede helft nam Peize wat gas terug maar bleef de betere. Trainer Hofman wisselde maar liefst 4 spelers tegelijk. Uit een voorzet van Dion Wekema kopte de ingevallen Mels van Leijen de 4-0 binnen. Een misverstand tussen keeper Renkema en Wilt Vlietstra bezorgde Weerdinge de enige treffer. De 4-1 eindstand was een feit en na het laatste fluitsignaal konden de kampioenen opnieuw feesten op het veld en in de kantine.

Opstelling: Renkema; Westerhof; Vlietstra; S. Wekema(Gritter); Rossing(van Leijen); Kregel; K. Wekema (R. Renkema); van der Veen (Bies); Cats; M. Timmer; P. Timmer (D. Wekema)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT