Roden zet grote stap richting kampioenschap na winst op Helpman

RODEN - Roden won gisteravond van naaste concurrent Helpman met 3-1. Vooraf aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de maandag overleden trouwe Roden aanhanger Jacco Brink. Hij stond bij thuiswedstrijden “zijn Roden” fanatiek aan te moedigen naast de dug-out.

Onder erbarmelijke omstandigheden zat de aanstaande kampioen al snel tegen een achterstand aan. In de 30e minuut werd er door Helpman “hands” in het strafschopgebied gemaakt. De penalty werd door Erolind Derguti verzilverd en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Roden was na de achterstand “heer en meester” en de gelijkmaker was dan ook terecht. Voor rust had de ploeg van trainer Raveneau meerdere kansen op een voorsprong.

In de 2e wilde Roden snel het verschil maken en zette Helpman direct onder druk. Het leverde een aantal mogelijkheden op. Schoten van Derguti, ter Arkel, van der Tuin hadden helaas niet het gewenste resultaat. De aanhoudende regen weerhield de toeschouwers niet om met spanning te kijken of Roden de voorsprong zou kunnen pakken en dat lukte! Met een geweldige uithaal in de bovenhoek, van Robin van der Tuin, bracht de topscorer Roden op voorsprong. Door de wisselingen werd het spel van Roden er niet beter op. Te veel solo’s en op eigen succes uitgaan, gaf Helpman het idee om terug te komen. Het leverde een aantal kansen op, maar verdediger Michel Wardenier en keeper Justin Oversier losten het gevaar prima op. Roden speelde niet meer het positiespel en bracht zichzelf daardoor in problemen. In de slotfase was het getuar Derguti die Roden de bevrijdende 3-1 winst bezorgde.