VEV’67 pakt belangrijke punten tegen FC Wolvega

|
| Foto: |
Sport

REGIO - Na het verlies tegen VVI vorige week pakte VEV’67 de wedstrijd tegen Wolvega op om een en ander recht te zetten. Keihard werken en de duels ingaan was voorwaarde om een goed resultaat te behalen. De teruggekeerde Rolf Hazenberg werd ‘man of the match’ door tweemaal te scoren.

Vooraf had trainer Kees Pranger wel goede gedachten over de wedstrijd. Door blessures en coronagevallen was het team enigszins aangepast door een aantal wisselingen. Zo ontbrak Robin Elderman bijvoorbeeld en zat spelbepaler Raymond Bolt op de bank. De laatste kan niet altijd trainen en daarom geeft Pranger de voorkeur aan bijvoorbeeld Menno Tjoelker. Bij VEV was de terugkeer van Jacob Tjoelker na een schorsing wel zeer welkom.

VEV probeerde op het hobbelige veld Wolvega direct het spel op te leggen. Het resulteerde in de tweede minuut in een goede kans voor Jeffrey Visser na een voorzet van Arjan Veenstra bij de tweede paal. Het schot van Visser vloog over het doel. Een prima pass van Menco Renkema op Mats Wolthuis op rechts. Deze kopte de bal direct door op Visser, die plots de ruimte had om naar de goal op te stomen. Hij kapte de bal naar binnen en schoot maar de bal verdween naast het doel. Wolvega probeerde met snelle uitvallen de score te openen maar dat werd door goed verdedigend werk van Renkema en Tjoelker teniet gedaan. Het voetbal bleef beperkt tot op het middenveld waar vele duels werden uitgevochten. Het kwam het spelpeil zeker niet ten goede. Veel foutieve passes waren typerend voor de wedstrijd. VEV was de ploeg die het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Jeffrey Visser bracht met een lage voorzet Arjan Veenstra in stelling. Veenstra had te lang werk nodig om tot een schot te komen terwijl hij de bal eigenlijk direct achter de doelman van Wolvega moest schieten. Pas halverwege de eerste helft kwam Wolvega gevaarlijk door voor het doel van keeper Wellinghof. Het schot ging over het doel van de VEV keeper. Visser werd op links onderuit gehaald en de vrije schop werd door Veenstra perfect op het hoofd van Rolf Hazenberg gelegd bij de eerste paal. 1-0 en eigenlijk op dat moment verdiend te noemen. Voor de rust was bij een corner de lange voorstopper van Wolvega naar voren meegekomen. Zijn kopbal ging over het doel van Wellinghof. Voor de rust waren er twee penaltysituaties aan beide kanten één. Eerst was het Gerhard van den Berg die licht aangetikt werd maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Aan de andere was de spits van Wolvega die door Renkema onderuit werd gehaald. Ook dit wuifde de scheidsrechter weg. In de pauze wisselde Pranger spits Van Dalen voor de jonge Tom van Leeuwen. Zijn inbreng zorgde voor meer gevaar. Veenstra was er op links vandoor en gaf de bal laag voor op Hazenberg. Zijn schot belandde op de buitenkant paal. Visser ging behendig langs zijn tegenstander. Zijn voorzet kwam bij de eerste paal bij Van Leeuwen die wel zijn voet tegen de bal kreeg maar door de keeper werd geblokt. De afspringende bal kwam voor de voeten van Veenstra die geheel vrij de bal op het dak van de kantine schoot. De snelle Visser werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Nu gaf scheidsrechter Jager wel een penalty. Terecht want zelfs Wolvega accepteerde de beslissing. Rolf Hazenberg plaatste zich achter de bal en schoot hem onberispelijk in de hoek en bracht daarmee de stand op 2-0 voor VEV. Toch gaf Wolvega zich niet gewonnen. Wellinghof moest zeker nog tweemaal reddend optreden om de aansluittreffer te voorkomen. VEV creëerde nog een aantal mogelijkheden via de ingevallen Raymond Bolt die Visser en Soeten nog in stelling bracht maar beide konden de definitieve nekslag aan Wolvega niet geven. Wolvega was de tweede helft niet echt in staat geweest om het VEV lastig te maken. VEV won dan ook verdiend met 2-0.  Pranger: ‘Een terechte overwinning, waarbij het hobbelige veld grote invloed op het spel had. Blij dat we na het verlies van vorige tegen een goed Wolvega karakter hebben getoond.’