Weer nederlaag DES en OWK

Korfbal

REGIO – DES uit Norg nam het zondag op tegen TFS en verloor opnieuw: 17-19. Bij de rust was de stand al 7-10. DES kwam na de rust wel een paar keer dichtbij, maar steeds behield TFS de voorsprong. De nederlaag was terecht, de wedstrijd voor het publiek leuk om te zien. OWK verloor met 10-19 van NKC’51. Na een gelijkopgaand begin liep de ploeg uit Nijverdal uit naar een 4-10 voorsprong bij rust. Ook na de rust wist OWK het de titelkandidaat lastig te maken. De voorsprong bleef echter. Volgende week speelt OWK tegen AVO. Sparta speelde tegen HKC uit Utrecht. Vanaf minuut één moest de ploeg van Jan-Willem Venekamp op scherp staan. Toch was het eerste doelpunt voor de ploeg uit Utrecht. Snel daarna wist Sparta de gelijkmaker te maken. De eerste paar minuten van de wedstrijd was er een gelijkopgaande strijd. De ploegen waren aan elkaar gelijk. De laatste tien minuten van de eerste helft wist Sparta een gat van twee doelpunten te slaan. HKC wist voor de rust nog een doelpunt te maken en er werd dan ook gerust met een stand van 9-8. Tweede helft kwam de ploeg uit Zevenhuizen scherp uit de kleedkamer. De doelpunten vielen snel en het verschil werd ook groter. Toen het gat van vier geslagen was, vielen er veel doelpunten. Het verschil werd al snel groter. De ploeg uit Utrecht wist dit gat niet meer te verkleinen. Met een einduitslag van 21-13 kon Sparta met twee punten van het veld stappen.