MMH - Douwe-Jan Veenstra

Afbeelding
Foto: Eigen foto
Man met de hamer

LEEK - Vereniging Volksvermaken Leek/Nietap en de Activiteitencommissie slaan de handen ineen en gaan verder onder de naam Volksvermaken Leek. Deze samenvoeging markeert een nieuwe fase waarin Leek nog beter op de kaart wordt gezet. Douwe-Jan Veenstra, voorzitter van Volksvermaken Leek, benadrukt het belang van deze stap.

‘Na jaren van afzonderlijke kleinere evenementen organiseren, is het een logische stap om samen te gaan. Ons doel is om de samenwerking en verbinding in Leek te stimuleren, de evenementen grootser aan te pakken en een brug te slaan tussen diverse locaties. Hiervoor willen we onder andere de pendelbus inzetten, een gratis vervoersdienst die bezoekers kan brengen naar bijvoorbeeld Familiepark Nienoord, het Groot winkelplein en de woonwijk Oost-Indië. Dit bleek na het eerste evenement een groot succes!’ Met een bestuur van vier personen zet Volksvermaken Leek zich in voor het organiseren van diverse evenementen die zowel inwoners als bezoekers van Leek aanspreken. Een van de grootste evenementen is de Wandel4Daagse, waar ruim 900 wandelaars aan deelnemen. Maar ook recente initiatieven, zoals het Lentefeest, tonen de diversiteit van de activiteiten die Volksvermaken Leek biedt.

Website

Het online platform www.leek.nl dient als centrale plek voor aankomende evenementen en biedt tevens een overzicht van lokale ondernemers. ‘Dit platform is een geweldige aanvulling om de inwoners actief te betrekken bij onze initiatieven,’ legt Veenstra uit. Met Koningsdag op komst, belooft Volksvermaken Leek opnieuw een dag vol activiteiten, waaronder een kleedjesmarkt en een rodeostier. ‘We zitten vol ideeën en kijken ernaar uit om deze uit te voeren,’ zegt Veenstra enthousiast. ‘Samen met de inwoners streven we ernaar om Leek nog meer op de kaart te zetten en de mogelijkheden van ons winkelgebied te benutten.’

UIT DE KRANT