Zaterdag in première: de nieuwe dorpsfilm over De Wilp

|
| Foto: |
actueel

DE WILP – Aankomende zaterdag gaat –ie officieel in première: de allernieuwste dorpsfilm over De Wilp. En dat leeft onder de Wilpsters. Nu al zijn er meer dan 250 kaarten verkocht. En Marcel Berghuis, mede-initiatiefnemer van de film, verwacht er nog veel meer te slijten. De belangstelling is zó overweldigend dat de film zaterdag twee keer achterelkaar opgevoerd wordt. Het dorpshuis in De Wilp wordt voor deze uniek presentatie omgeturnd tot theater. Inclusief rode loper en paparazzifotograaf.

In navolging op het zeer geslaagde Midzomerfestival vorig jaar vorig jaar nu tijd voor totaal iets anders, vertelt Marcel Berghuis van de buurtvereniging Mr. Nennstiehlweg en de Vijverstraat, die het festijn wisten te organiseren. “De Wilp kent een rijke historie op het gebied dorpsfilms, zo zijn er films van 1953,1963,1992 en zeer binnenkort 2015 Door het Midzomerfestival kwamen we in contact met een lokaal bedrijf Media Design van Bemmelen. We hebben hem uitgedaagd een nieuwe Dorpsfilm te maken”, weet Berghuis te vertellen. Na anderhalf jaar voorbereiden, zeg maar gerust bloed, zweet en tranen, is het dan zover. “Het is een film voor jong en oud waarin oude en nieuwe beelden worden afgewisseld en waar een groot deel van het dorp bij betrokken is. Hierbij moet je denken aan bedrijven, scholen, kerken en verenigingen.”

“Daarnaast hadden we wel weer zin in een goed feest”, lacht Marcel. “Al snel waren we er achter dat een feestje alleen niet voldoende is na het zeer succesvolle Midzomerfestival. Met passie gingen we aan de slag en de uitdaging is om er een memorabel evenement van te maken. Memorabel wordt het zeker, waar gaan er buiten Miami en Cannes nog films in première? Nou in De Wilp en wel in de overtreffende trap. Iedereen in De Wilp mag zich VIP voelen!”, roept Marcel.

“Zo kwamen we in contact met Farrows Luxury Rental Supplies, een bedrijf wat alles tot in de perfectie wil regelen en de uitdaging aan gegaan is om het dorpshuis Op de Welle om te toveren in ‘Grand Theater Op de Welle’. Daarnaast maken we gebruik van een professioneel horecateam. Een team wat hun vak verstaat en niets aan toeval overlaat. Bezoekers zullen de gastvrijheid ervaren en genieten van hapjes die zorgvuldig samengesteld zijn door topkoks. Na de Première is er een fantastische afterparty met medewerking van topcoverband Switch en DJ Jelmer. Beide waren ook present tijdens het Midzomerfestival. Sinds 2007 bestaat Switch en heeft al in vele feesttenten, op bruiloften en personeelsfeesten in al die jaren mogen knallen. Deze zeer muzikale en energie volle band brengt wat iedere evenement verlangt: FEEST....wat al een keer tot een finaleplaats in “The clash of the coverbands” leidde.

Door de vele optredens heeft de band inmiddels een repertoire opgebouwd waarmee een feest gegarandeerd een top feest wordt. Laat je verrassen op Het première festival! “En vergeet niet je kaarten te bestellen, want voor dit unieke eenmalige evenement is een limiet aan het aantal gasten”, aldus Marcel. Kaarten zijn te koop bij Dagwinkel Hovius in De Wilp en de Première is op 10 oktober van 19.30 tot 02.00 uur in Grand theater ‘Op de Welle’. Ook kun je een mail sturen naar midzomerfestivaldewilp@live .nl en aangeven met hoeveel personen je komt.

|

UIT DE KRANT

Lees ook