Pelikaan S hoopt op een wonder; teleurstelling bij VEV ‘67

REGIO - Pelikaan S verliest van Longa. Marum kan het niet bolwerken tegen KHC. VEV’67 laat de punten bij Gorecht. ONR pakt de punten in Zwaagwesteinde. Veenhuizen moet de winst aan Westerkwartier laten. Haulerwijk loopt achter de feiten aan tegen ODV.

Pelikaan S verloor met 1-2 tegen Longa. Dat had niet gehoeven, vond trainer Wentink. ‘Het was hetzelfde beeld van de afgelopen wedstrijden. Goed spel, maar geen punten. Na de 0-1 achterstand kreeg Pelikaan S meer grip op het spel van Longa. De 1-1 van Omar Kavak kwam na rust als geroepen. Helaas uit het niets kwam Longa wederom op een 1-2 voorsprong. Kansen voor Hooiveld werden niet benut en zelfs een waarschijnlijke penalty voor Pelikaan S werd niet gegeven. Een alles of niets poging werd niet beloond. Er zal een wonder dienen te gebeuren om degradatie te voorkomen’, aldus Wentink.

Marum had volgens trainer Bosma wel aardig gespeeld, maar verloor helaas wel van KHC uit Kampen. Na een 0-2 achterstand bracht Bram Donker Marum terug in de wedstrijd, maar meer dan dat doelpunt leverde het niet op. ‘We gaan ons richten op de nacompetitie’, was de conclusie van trainer Bosma. Ondanks dat Jubbega die zich terugtrok de eerste degradant is, ligt Drachtster Boys op de 8e plaats 8 punten voor op Marum. En dat is de plaats om nacompetitie te ontlopen en te handhaven in de 1e klasse.

VEV’67 verloor met duidelijke cijfers van Gorecht. ‘Dat was niet goed’, aldus trainer Kees Pranger. ‘In 30 minuten hebben we het verpest wat een mooie middag had kunnen zijn. ‘Bij winst deden we weer mee om de titel’, want Pranger had verwacht dat Noordscheschut het lastig kreeg. ‘Dan moet je zelf wel als team op het veld staan. We hadden geen communicatie en het spel was erg onsamenhangend. Gorecht buitte dat helemaal uit. Binnen korte tijd was het al 3-0 en speelde je een verloren wedstrijd’, vond een zeer teleurgestelde Pranger. Er was werk aan de winkel voor de ambitieuze trainer. De trainer gaf wel aan dat er zeker voor zijn ploeg nog iets was om voor te spelen. Mats Wolthuis liep nog tegen een tweede gele en dus rode kaart aan. Menko Renkema scoorde voor de Leeksters.

ONR won na een aantal mindere uitslagen in en bij Zwaagwesteinde. De 0-2 winst kwam door doelpunten van Leon Schievels en Rik de Boer tot stand. Trainer Kloosterman vond dat zijn team een compliment verdiende, omdat zij niet in het fysieke spel van de Friezen mee was gegaan. Het was een verdiende overwinning waarbij ONR voetballend 90 minuten de baas op het veld was. Het gesprek over de laatste periode had de groep goed gedaan, constateerde Kloosterman. ‘We zijn weer op de goede weg.’

Veenhuizen verloor in de onderlinge confrontatie met 1-3 van Westerkwartier. De ploeg van trainer Wardenier begon energiek aan de wedstrijd en creëerde een aantal goed kansen. Na een kwartier kwam Veenhuizen beter in het spel en nam het heft in handen. Bram Giezen scoorde in deze periode na een mooie passeeractie met een prachtig afstandsschot. Het was Wietze Venema die in een counter na goed aangeven van Rense Dijk de 1-1 binnen kon schieten. Kort voor rust speelde keeper Jonathan Auwen de bal pardoes in de voeten van Maurik de Vries die Westerkwartier op een 1-2 voorsprong kon zetten. Na de rust drong Veenhuizen erg aan en de gelijkmaker lag in het verschiet. Sjoert Giezen schoot eerst op de paal en later belandde zijn schot op de lat. Albert Jan Moes zag zijn inzet via de binnenkant van de paal uit de doelmond verdwijnen. Westerkwartier wankelde, maar bleef overeind omdat de teamgeest enorm was en de spelers het belang van de wedstrijd goed inzagen. Nadat youngster Tim van Esch een grote kans had laten liggen alleen voor keeper Auwen, kon de frêle middenvelder kort voor tijd de beslissende 1-3 voor Westerkwartier binnen schieten. Veenhuizen bleef weer met lege handen. Trainer van Veenen was teleurgesteld en zag zijn team aardig spelen maar niet tot scoren komen. Westerkwartier profiteerde van de misstappen van de concurrentie.

Haulerwijk stond bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan te kijken. De snelle 0-1 van ODV kwam de ploeg van trainer Schaap de eerste helft niet meer te boven. ODV had vele kansen en scoorden na het eerste doelpunt nog tweemaal. De tweede helft leek een wederopstanding van Haulerwijk gaande. Thom Dermois en Thomas van waarden brachten de spanning terug maar verder dan de 2-3 kwam Haulerwijk niet. ‘Onvoorstelbaar dat we na zoveel verlies nog steeds op de 2e plek in de ranglijst’, staan vond trainer Marcel Schaap.